ALAE
Andersson Dance nya verk ALAE tar publiken in i mötet mellan pianomusik och den dansande kroppen. Ett verk för flygel, en pianist och tre dansare.

Alae är ett helaftonsverk för en flygel, en pianist och tre dansare. Tillsammans ger de sig i kast med Beethovens magnifika pianomusik. I verket illustreras vardagens poesi med hjälp av koreografens finstilta uttryck och rumsliga dynamik. Det lekfulla möter det innerliga när briljanta scenkonstnärer samsas med livemusik på scen. 88 tangenter och 3 dansare skapar tillsammans ett rum fullt av möjligheter.

Föreställningen är ett konstnärligt möte mellan Örjan Andersson, en av Sveriges främsta koreografer, och den New York-baserade Beethoven-tolkaren Per Tengstrand, en av Sveriges mest framgångsrika musiker på de internationella konsertscenerna.

KORT OM KOREOGRAFEN:
Örjan Anderssons driver sitt kompani Andersson Dance sedan mer än 20 år tillbaka och de har turnerat med Dansnät Sverige inte mindre än fem gånger tidigare. Senast med kompaniets kritikerrosade Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia.  Nu skapar Andersson Dance ett verk med tre av Beethovens sonater som språngbräda och för sjätte gången ger han sig ut på vägarna i samarbete med Dansnät Sverige.

OM PER TENGSTRAND

Pianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna. Han har haft stora framgångar i USA där han också sedan flera år är bosatt med sin fru och kollega, pianisten Shan-shan Sun. Han är konstnärlig ledare för serien "Music on Park Avenue" i New York, samt leder även sin egen festival i sin hemstad Växjö, kallad "Tengstrandfestivalen".

CREDITS
Koreografi: Örjan Andersson
Musik: Ludwig van Beethoven
Medverkande: Pianist Per Tengstrand, dansare Ida “Inxi” Holmlund, Javier Perez, Jernej Bizjak
Kostym: Bente Rolandsdotter
Rum/Ljus: Chrisander Brun

Turnerar i Dansnät Sverige.

Musik: Beethoven

Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting.
Verket produceras av Andersson Dance och Nordberg Movement

Spelas

Torsdag 12 oktober 19.30

 

Speltid

1 timme 30 minuter inklusive paus.

 

Arrangör

Rum för Dans

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95

 

Konsthallen

0300-83 42 84