Modern
Jag är mor till en mördare. Rått uppriktigt men djupt mänskligt om identitet, våld och en förälders desperata försök till kontakt. Drama efter Svetlana Aleksijevitjs texter.

“Nu vet jag inte längre hurdan min son är. Hurdan kommer han att vara när jag får tillbaka honom om femton år? De gav honom femton års fängelse, på en högsäkerhetsanstalt. Hur uppfostrade jag honom?”

I en förtvivlan som ibland tar sig drastiska uttryck utkämpas moderns kamp för att förstå och nå fram till sin son som återvänt från krigets Afghanistan. Svetlana Aleksijevitjs högaktuella text talar rätt in i hjärtat på alla som någon gång oroat sig för en ung människa. Följ med på en resa in i mörkret, där längtan efter kontakt och förändring är ljuset.

Se en trailer från föreställningen.

Om ett samhälle där destruktiva krafter erbjuder vägar till identitet och samhörighet. Något som många, kanske framför allt unga, saknar. Om att formulera förhållningssätt och förändring. Om Sverige 2016. Konstkollektivet snö är tillbaka med en ny brännande scenkonstföreställning som öppnar för samtal.

Svetlana Aleksijevitj tilldelades Nobels litteraturpris 2015.

Intressant eftersamtal om  identitet, föräldraskap och unga

Psykologerna Annika Stiebe och Johannes Nordholm kommer att hålla i ett samtal efter föreställningen. Förutom den 45 minuter långa pjäsen, som handlar om en förälders desperata försök att nå sitt barn, få vi ta del av ett lika långt samtal mellan psykologen Annika Stiebe och samtalsledaren och psykologen Johannes Nordholm. Samtalet kretsar kring teman som identitet, föräldraskap och unga. 

Under kvällen kan frågor som rör svårigheten att vara en närvarande förälder väckas. Hur väl känner du ditt barn? Vem bär det yttersta ansvaret om någonting går snett?

Fakta

Översättning: Kajsa Öberg Lindsten

Bearbetning: Caroline Andréason, Anna Sjövall

På scen:  Caroline Andréason och Sergej Merkusjev

Idé och koncept: konstkollektivet snö

Regissör: Anna Sjövall, från 1 januari 2017 teaterchef på Teater Halland

Scenografi/Kostym: Heidi Saikkonen

Ljusdesign/Musik: Peter Weicht

Foto/projektioner: Johan Karlsson

Mask: Josefin Ekerås

Regiassistent: Tone Helly-Hansen

Layout: Lovisa Pihl

Producent: Ida Jarlgren

Producerad av Konstkollektivet snö med stöd från Statens kulturråd, Göteborgs Stad kultur, Medborgarskolan, Göteborg & Co,  Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Kultur i Väst.

Spelas

Torsdag 26 januari 19.00 (obs tiden!)

 

 

Speltid

1 timme 45 minuter inklusive paus och eftersamtal

 

På scenen

Caroline Andréason och Sergej Merkusjev

 

Arrangör

Kungsbacka Teater 

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån 
0300-83 45 95

 

Konsthallen

0300-83 42 84