Moto Boy Tomas Andersson Wij Castlewoods Tomas Andersson Wij
Yes I Am söndag
Yes I Am – en Singer-Songwriterfestival i två dagar fylld med kärlek och musik. Söndag: Moto Boy, Tomas Andersson Wij, Castlewoods med flera.

Under två dagar förvandlas Kungsbacka Teater till ett sorlande festivalområde med artister som avlöser varandra på scen varvat med utställningar och happenings i foajén.

En unik sammansättning av personliga röster ger singer-songwritertraditionen nytt liv genom en kombination av traditionella former och dagens moderna uttryck - från ödsligt vemod till urbana expressioner.

Festivalen presenterar en blandning av nya och etablerade artister som själva skriver sitt material. Utöver de professionella artisterna ger vi plats åt en grupp begåvade singer-songwriters från Löftadalens folkhögskola. 

Dagens konferencier: Harriet Ohlsson

Utställning i foajén: Håkan Lager, konstnär

Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij har det där som alla låtskrivare önskar att de hade - förmågan att ta med lyssnaren till en plats inom sig själv som känns både ny och bekant på samma gång. Bli heller inte förvånad om du sitter där i bänkraden på teatern och upplever att Tomas sjunger enbart för dig. Så känner nämligen alla. Många har försökt lista ut hur han gör, men än så länge har ingen lyckats. Kanske får vi en ledtråd under Yes I Am eller på den nya skiva som vi hoppas ska släppas snart.
Kl 19.40.

En facebookhälsning från Tomas

Castlewoods

Castlewoods är en brinnande indiefolkskog med rötter i Americana- och singersongwritertraditionen. Musiken går ifrån att vara drömsk och lekfull till mäktig och allvarsam. Ett sagolandskap målas upp i både text och musik. Nu är tiden inne för att lyfta och spridas över världen!
Kl 17.00.

Moto Boy

En dimmig sensommarmorgon 1980 föddes en pojke i Färila i Hälsingland. Musikgudarna gav honom namnet Moto Boy samt en sångröst som gjorde de svenska näktergalarna stumma av avund. Den människa som inte känner håret på armarna resa sig av välbehag när Moto Boy stämmer upp i sång finns inte. I så fall är personen ifråga gjord av sten, och det är ju så gott som ingen.

På senare tid har Moto Boy åkt runt jorden tillsammans med Cardigans, och i början av 2017 kommer hans nya album.  
Kl 18.00
En smakprov från Youtube 

Löftadalens Singer-Songwriters

Vill du vara först med det senaste? På singer-songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola har en grupp begåvade låtskrivare mejslat fram sina egna unika uttryck. Nu kan festivalpubliken få ta del av deras spännande arbete. Bli inte förvånad om det är under Yes I Am som du för första gången får stifta bekantskap med morgondagens stjärnor.
Kl 16.00

Lördagens artister

Sophie Zelmani, Jenny Almsnius, Peter Rudvall med flera.

Förmånligt pris

Med ett 2-dagarspass kan du se samtliga artisters konserter under festivalen. Självklart till ett förmånligt pris.

Spelas

Söndag 26 mars 16.00-22.00

Lördag 25 mars 17.00-23.00

 

Arrangör

Kungsbacka Teater och Kutur i Halland

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95

 

Konsthallen

0300-83 42 84