Tonbruket

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Med rötterna i jazz, men med influenser av prog, psych, kraut, rock och avantgarde, så har Tonbruket skapat en alldeles egen plats på den svenska musikkartan. Med en färskt liveplatta i ryggen beger de sig nu åter ut på vägarna.

 

En konsert med Tonbruket är en upplevelse du sent glömmer. Det är live som kvartettens egensinniga musik får helt nytt liv.

I våras släppte de sitt livealbum ”Live Salvation”, ett album som syftar till att fånga själva essensen av vad som är Tonbruket. Tonerna flyter bekymmerslöst mellan mjuk och stillsam folkmusik till svängig jazz för att sedan övergå till ursinnig rock.

 

Kvartetten består av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin och så har det varit sedan dag ett.

Fyra unika individer som på scen smälter samman för att tillsammans skapa en väloljad maskin där varje kugghjul spelar sin roll. Trots att bandet inte existerat längre än ett decennium har Tonbruket hunnit med en hel del. Utöver att de har turnerat flitigt har de även hunnit släppt fyra kritikerrosade album som alla belönades med varsin Grammis.

 

Att även deras konsert på Kungsbacka Teater kommer vara något utöver det vanliga är det inget snack om. Det är bara att luta sig tillbaka, sluta ögonen och sväva iväg i den drömlika ljudupplevelse som är Tonbruket.

 

Speltid

70 minuter, ingen paus.

 

Arrangör

Kungsbacka Teater & Kultur i Halland

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit