Nostalgigalan

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Radio Nostalgi bjuder in till en helkväll med högklassisk pop och rock med musiker som var med och banade väg för låtar som håller än idag.

 

Swedens Clearwater Revival är ett gäng rutinerade rockrävar med åtskilliga år på vägarna. Det är 100% Creedence som gäller och en givetvis blir det mängder av klassiska hits.

 

Blåblus bildades 1972. Då ingick Björn Skifs i bandet och gruppen lanserades internationellt som Blue Swede. 1974 kom genombrottet i USA med ”Hooked on a feeling” som intog förstaplatsen på den amerikanska Billboard-listan. Låten kom också med i i Quentin Tarantinos film ”De hänsynslösa” och senare också i soundtracket till ”Guardians of the Galazy”. 1975 lämnade Björn Skifs Blåblus för egen solokarriär.

Blåblus turnerade därefter med Jerry Williams, Ted Gärdestad och Brian Chapman.

Efter ett antal års uppehåll startades bandet upp igen av originalgitarristen Micke Areklew år 2011.

 

Nuvarande sångaren Mads Clausen har ett förflutet i rockbandet Biscaya och Göteborgsbandet Treåcomp. Han har ingått i gruppen The Boys, med vilka han tävlade i den danska Melodifestivalen 1990 och 1991. Mads deltog som Björn Skifs i det första programmet av TV4-succén Sikta Mot Stjärnorna 1994 och var året därpå med på två långa turnéer. Under åren 1996-99 var han sångare i dansbandet Miami med spelningar runt om i landet och sedan 2011 tar han hand om sången i Blåblus.

 

Roadwork är mest kända som Jerry Williams kompband under åren 1976-84. 1979 släpptes det kritikerrosade albumet ”I Can Jive” på skivmärket Sonet. Titellåten skrevs av Caj Högberg och Dougie Lawton, gitarrist i bandet. Den räknas som en av Jerrys största hits.

Roadwork återuppstår under årets Nostalgigala. På scen får vi se originalmedlemmarna förstärkta med Micke Finell och Geraint Watkins (från Shakin’ Stevens, Status Quo, Dave Edmunds, Bill Wymans Rhythm Kings med flera).

 

Day Warren and The Backbeats
Det välbekanta bandet från Kungsbacka som tidigare öppnat flera Nostalgigalor gör så även denna gång.

 

Speltid

4 timmar, inklusive paus

 

Arrangör

Radio Nostalgi

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter hos turistinformationen, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit