INSTÄLLT - Ghost of Paul Revere (US)

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

EVENEMANGET ÄR INSTÄLLT!

Ghost of Paul Revere har ofta placerats i folkmusik/bluegrass-fållan på grund av sin sättning med gitarr, bas och banjo. Men någon traditionell musik handlar det inte om. Trion från Portland formades av Radiohead, Beatles, Led Zeppelin och Pink Floyd. Deras låtar är mer indiepop, men med närheten, intensiteten och energin från folkmusiken.

Resultatet blir ett sound som bandet beskriver som "holler folk" (holler = vrålande, rytande): inte för att det innehåller särskilt mycket vrålande, utan som en referens till den vokalmusik som amerikanska slavar sjöng under början av 1900-talet, kallad "field holler", med tighta harmonier och "call and response"-melodier. Känslan av musikaliskt kamratskap är väsentlig för allt som Ghost of Paul Revere gör, vilket framförallt blir tydligt på deras andra album ''Monarch ''.

Ghost of Paul Revere har mycket gemensamt med band som Mipso, Caamp, Susto, Wilderado och Trampled By Turtles. Både i sättet att skapa musik och i förmågan att nå en publik som normalt sett gör allt för att undvika banjo. Det är med stolthet och glädje vi hälsar Ghost of Paul Revere välkomna till Kungsbacka Teater

På scen

Max Davis - Banjo, Sång
Sean McCarthy - Bas, Sång
Griffin Sherry - Gitarr, Sång

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit