Hedwig and the angry inch

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Biljetter släpps inom kort

Hon har udd. Hon har revanschlust. Hon vill berätta sin historia. Men mest av allt har hon en innerlig och ärlig önskan om att få vara en fri och hel människa. Med en pulserande, nästan elektrisk energi berättar rockstjärnan Hedwig om sitt omtumlande liv i denna prisbelönta musikal.

Det är konsert i en liten lokal. På scenen står Hedwig och hennes band The Angry Inch. Gripande, vårdslöst och fräckt berättar hon allt från uppväxten i Östberlin, till längtan efter frihet och väs­terländsk musik och den misslyckade könskorrigeringen som lämnade en ”angry inch”. Om alla svek hon upplevt – om alla gånger hon rest sig upp igen.

En prisbelönad musikal fylld av humor, hjärta och svärta. Här ryms både ett existentiellt djup och en vi­suell fest med flera kostymbyten och läckra peruker. Musiken är inspirerad av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon, av den tidiga punken och 70-talets androgyna glamrockscen.

Rockmusikal i en akt. Spelas på svenska.

Åldersrekommendation från 15 år.

Text:

Cameron Mitchell


Musik & sångtexter:

Stephen Trask 


Översättning:

Åsa Lindholm

Medverkande:

Lindy Larsson, Sara Lehmann, kapellmästare Peter Tikkanen/Oscar Johansson, musikerna Amanda Savbrant, Laszlo Dancs och ytterligare en musiker.

Regi:

Dritëro Kasapi


Musikaliskt ansvarig:

Peter Tikkanen


Scenografi och kostym:

Annika Bromberg


Ljus:

Robert Claesson


Ljud:

Anders Ekstedt


Video:

Johannes Ferm Winkler


Koreografikonsult:

Lidia Vos


Mask:

Elisabeth Karlsson

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit