Bosphorus Ensemble - Enta Oumri - Du är mitt liv

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Berömd musik från Mellanöstern tolkat av en grandios orkester. Enta Oumri – Du är mitt liv – انت عمری av och med Bosphorus Ensemble. Medverkar gör även elever från Kungsbacka kulturskola på två låtar. De bjuder tillsammans på tolkningar av en av Egyptens mest berömda, och längsta, sånger som 1964 gjordes känd av en av Mellanösterns största stjärnor: Umm Kulthum. Den storslagna sången, som i sitt original är cirka 40 minuter lång, heter på arabiska “Enta Oumri”, på svenska: “Du är mitt liv”.

Bosphorus Ensemble – orkestern från Göteborg med tjugotalet musiker, under ledning av Konstnärliga ledaren, orkesterledaren och oud-spelaren Ahmad Al-Khatib  – presenterar ett nytt konsertprogram.

I detta program tolkas en av Egyptens mest berömda, och längsta, sånger som 1964 gjordes känd av en av Mellanösterns största stjärnor: Umm Kulthum. Den storslagna sången, som i sitt original är cirka 40 minuter lång, heter på arabiska “Enta Oumri”, på svenska: “Du är mitt liv”. I det nya konsertprogrammet ingår även ett medley av traditionell armenisk folkmusik och nyskrivna kompositioner.

Ensemble


Oud/Konstnärlig ledare: Ahmad Al Khatib

Bass: Åsa Ericsson

Voice: Avin Omar

Cello:

Bashar Sharifah

Maria Doumeni Cronholm

Qanun:

Shafeeq Alsadi

Kemanche

Farshad Saremi

Viola:

Daniel Austern

Alma Möller

Flute:

Žofie Kašparová

Clarinet

Lena Nowak

Violin:

Sara Nilsson

Karin Nygren

Dara Ahmad Ali

Ron Alvarez

Payman Miraghasi

Percussion:

Tobias Karlehag

Youssef Hbeisch

Speltid

ca 70 min, ingen paus

Arrangör

Kulturskolan Kungsbacka och Possibilitas, samarbete med RUM Halland

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit