Nya Svenska Ord - En humorshow med David Sundin

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Nya Svenska Ord med David Sundin kommer till Kungsbacka den 7 april 2022. 

David Sundin är en av Sveriges just nu mest älskade tv-personligheter och med föreställningen Nya Svenska Ord återvänder han till standup-scenen för första gången på många år. Efter publikrusningen under hösten 2021 förlängs turnén till våren 2022. Den 7 april kommer David till Kungsbacka Teater! Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik. 

– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva "stulen fruktkompott" – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker.

Föreställningen skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blir det 35 föreställningar runt om i Sverige och under våren 2022 förlänger David turnén med flera stopp i bland annat Sundsvall, Nyköping, Halmstad, Helsingborg, Kristianstad och Kungsbacka.

Om David Sundin

David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter tack vare succéer som Bäst i test och Melodifestivalen. Bara för några veckor sedan utsågs han till Årets manliga programledare på Kristallengalan. Härnäst ser vi honom i årets julkalender En hederlig jul med Knyckertz på SVT och till våren i säsong sex av Bäst i test.

Speltid

ca 90 minuter. Ingen paus.

Arrangör

Kahlo

Åldersgräns

13 år

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit