Solala LIVE

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Nu är de äntligen med sitt köksbord & härlig musik. Välkomna till en intim hemma hos-känsla med underbar stämsång.

En vinterkväll 2012 träffades tre vänner hemma i ett trångt och stökigt kök i Göteborg. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik.

Nu – tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare, är de Sveriges största vokalakt. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument, skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken har vuxit lavinartat under åren och de har gått från sångvideos från köket till konserthus-turnéer genom hela Sverige. De har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen.

De har släppt två studioalbum och 2019 släppte de också ”Solala: vol. 1”, en bok med deras arr, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer.

I serien "Solala Sessions" gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister som Tommy Körberg, Magnus Carlsson, Edda Magnasson, Bo Sundström och Helen Sjöholm.

Deras video med Ted Gärdestads "Come give me love" tillsammans med Helen Sjöholm visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.

Speltid

ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Arrangör

Westcoast Entertainment

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit