Sofia Castro – Impuro

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Flamencoförnyaren Sofia Castro turnerar ännu en gång med Dansnät Sverige. Den här gången synar hon vår strävan efter det som betraktas vara äkta. Det blir oäkta Flamenco i dess renaste form.

Sofia Castro är flamencodansaren och koreografen som beslutsamt axlat rollen som uppstickare inom flamencon. Med gränsöverskridande samarbeten och med känsla för förnyelse aktualiserar hon flamencon med banbrytande rytmer och hårda klackstamp. Det här får henne att upplevas både som provokativ och nyskapande. En frisk röst i ett annars traditionellt fält.

Hennes föreställning Impuro är inget undantag. Genom att vrida och vända på innebörden av orden autentisk, ren och äkta omarbetar Castro flamencon på ett sätt bara hon kan. Med projektioner, elektronisk musik och fascinerande ljus blir verket inte bara originellt, utan även särdeles vackert.

Det är i brytpunkten mellan vad som anses rent/orent, äkta/oäkta som föreställningen har växt fram. Den ifrågasätter varför det oförvanskade anses eftersträvansvärt och överordnas det som betraktas som oäkta. I stället väljer Impuro att se det orena och oäkta som oumbärliga beståndsdelar och en förutsättning för vidareutveckling av konstformen.

Kanske är vi alla äktaOäkta?

Medverkande

Idé, koreografi och dans: Sofia Castro
Musik och musikproduktion: Jacob Hellner
Dansare: Yared Cederlund, Mireia Pinol
Producent: Karin Starre
Fotograf: Cato Lein

Samproduktion: Dansnät Sverige och Dans i nord

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022

Arrangör

Rum för Dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit