En kvinnas melodi - en hyllningskonsert till kvinnliga låtskrivare

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Vi sökte de mäktigaste texterna.
Vi ville hitta de läckraste melodierna.
Vi letade och fann de allra bästa låtarna….
En kvinnas melodi blev våran…

Musikalartisterna Emmi Christensson och Kristoffer Hellström hyllar kvinnliga kompositörer och från 50-talet och framåt, med musik och text av b.la. Eva Dahlgren, Monica Törnell, Gullan Bornemark, Melissa Horn, Marie Fredriksson m.fl. I regi av Maria Lundqvist och under ledning av kapellmästaren Christopher Kandelin och ett symfoniskt band med 8 musiker, ger de oss en innerlig, ömsint, rolig men framför allt underbart pampig konsert med nytolkningar av bara kvinnliga tonsättare.

Speltid

ca 1 timma och 45 minuter. Ingen paus.

Arrangör

To Ace AB

Medverkande

Regi av Maria Lundqvist
Orkester med 8 musiker under ledning av kapellmästare Christopher Kandelin

Emmi Christensson

Sångerskan från Falkenberg med den vackra kristallklara rösten som inte lämnar någon oberörd. Emmi har en ovanlig bredd i sin röst och med ett stort omfång rör hon sig lätt mellan olika genrer, från visa till opera. Efter att Peter Jöback fått upp ögonen för hennes talang dröjde det inte länge innan hon debuterade på West End i sin drömroll som ”Christine” i ”The Phantom of the
Opera” på Her Majesty’s Theatre i London, september 2014. Ytterligare en dröm
gick i uppfyllelse då hon fick möjligheten att spela ”Christine” på hemmaplan 2016/
2017 i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” mot Peter
Jöback på Cirkus i Stockholm.


Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så
ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera” och ”Victoriadagen”. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son. Ni kan även ha hört Emmis röst när hon dubbade huvudrollen ”Belle” i den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” som kom våren 2017.


Emmi har varit solist i succéturnén ”Från Broadway till Duvemåla” och är van vid att medverka i olika konstsammanhang. Senast i ett antal väl valda julkonserter, bl.a Tomas Ledins årliga “Gula Änglarnas Vinterkonsert”. Anders Ekborgs “En stilla jul” och inte minst med gruppen ACE på julturnén ”i Vintertid”.

Kristoffer Hellström

Född i Värnamo och uppvuxen i Halmstad. Han är utbildad vid Musikalprogrammet vid Teaterhögskolan i Göteborg. Kristoffer är under 2022 aktuell som Kajafas i Jesus Christ Superstar på stor arenaturné i Sverige med b.la. Peter Jöback och Ola Salo i titelrollerna. Utöver denna produktion är han också aktuell som Kajafas i Jesus Christ Superstar på Dalhalla sommaren 2022, med b.la. Peter Stormare, Linus Wahlgren och Fred Johanson i rollerna.


Kristoffer har gjort roller i musikaler på Göta Lejon och Chinateatern i Stockholm. Senast sågs Kristoffer i rollen Båtsman i Return to the Forbidden Planet på GöteborgsOperan samt som Sheldrake i Sunset Boulevard, på internationell turné i UK, Italien och Holland.


Kristoffer har även setts på film- och TV med roller i bl. a i SVTs ”30 grader i februari”, Viaplays originalserie ”Veni Vidi Vici”, kortfilmen Syntax Error, Doobidoo, En natt på slottet, mf.l. Sweeney Todd, Les Miserables, Candide, Hair, Sunset Boulevard, Grease, Min vän Fascisten är bara några urval ur de pjäser och musikaler Kristoffer har medverkat i. Kristoffer är också mycket anlitad som röstskådespelare inom film- och tvdubbning samt radioreklam.


Utöver detta har Kristoffer producerat Maria och Andreas Lundqvists bejublade föreställning ”Min bror & jag” på turné i Sverige, producerat och medverkat i Maria Lundqvists föreställning ”Älskade Pappor”, också den på turné i Sverige samt producerat och medverkat i Maria Lundqvists succéturné ”Om att våga flyga”. Kristoffer har b.la. mottagit Lasse Lönndahls stipendium för unga lovande sångare samt Anders Sandrews Stipendium.

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit