Nostalgigalan 2022 - Eva Eastwood and The Major Keys

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood firar 20 år och har genom åren skrivit över 800 låtar. 2020 kom det trettonde albumet "Candy" som gick direkt upp på första plats på svenska albumlistan.

Hennes två decennier långa karriär har inte bara gjort henne till en av Sveriges mest älskade artister i den här genren - även internationellt är hon ett synnerligen respekterat namn, vilket inte minst tre framträdanden som huvudattraktion på den ledande engelska rockabillyfestivalen i Hemsby.

I samband med ett besök i Nashville och spelningar där 1997 blev hennes framtoning så uppmärksammad att hon erbjöds ett skivkontrakt. Hon valde dock att återvända till Sverige och startade upp Eva Eastwood and The Major Keys.

Hon har under åren inte bara skrivit låtar för egen del utan även till The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Berth Idoffs, Jerry Williams och Lars Kristerz för att nämna några. 2012 blev det tredje albumet "Åh, vilken skiva" nominerat till en Grammis och Eva valdes in i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee. USA.

Filmen "En lyckost" - om Eva Eastwood - visades i SVT1 och gick upp på de svenska biograferna 2017. Eva Eastwood and The Major Keys är som en modern tidsmaskin som med självklar fingertoppskänsla fångar de ljuvliga melodier och det oprententiösa sväng som strömmade ur den första rock 'n' roll-generationens radioapparater och jukeboxar.

Längd:

ca 2 timmar inklusive paus

Arrangör:

Radio Nostalgi

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit