Songs of Boda & Slowgold

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Dubbelkonsert med singer-songwriterrotad countryrock och poetisk drömrock när Songs of Boda och Slowgold gästar Kungsbacka Teater med varsin konsert under samma kväll.

 
Songs of Boda

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade.

2015 släppte han sitt första album ”Loophole” och sen dess har hjulen snurrat ytterligare med kritikerrosade albumet ”IAGO” och spelningar i Sverige och utomlands. 2019 släpptes den instrumentala skivan ”MEANWHILIING” och under 2021 släpptes albumet ”GARLAND” och har mottagits varmt av kritiker.

Oavsett vilken riktning och tillfälle som Songs of Boda gör musik för så står låten i centrum och han vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton.

Tillsammans med dynamiska och namnkunniga musiker* är Songs of Boda en riktig liveupplevelse. Det pendlar mellan det trånande delikata och det energiska. Oftast sammanhållet av Skoglunds gitarr och sång.

Aftonbladets Håkan Steen kallade SoB för ”en av landets främsta förvaltare av klassisk singer-songwriterrotad countryrocktradition och skapar stor konst av små händelser ur vardagen”. Har du chansen att se Songs of Boda live så ta chansen!

* Musiker: Anders Grahn (Daniel Norgren, Truls Mörck m.m), Emil Brandqvist (Emil Brandqvist Trio), Gustav Svedung (Fibes oh Fibes, Rilkeensemblen) Edvin Edvinsson (Fibes oh Fibes) Olis Eriksson, Emil Carlsson Rinstad (Kristoffer and the Harbour Heads) m.m

 
Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek och där Aska var tung och ödesmättad, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv.

Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.

Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).

Arrangör

Kungsbacka Teater

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit