Maja Francis

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Maja Francis är just nu högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, och har med sin första tolkning ”Douchebag” (original av Molly Hammar) fått strålande kritik från såväl gammal som ny publik.


I vår åker hon ut på två turnéer; först som support på First Aid Kit’s Europaturné, och därefter Sverigeturné tillsammans med sitt band. Med sig har hon förra årets hyllade debutalbum ”A Pink Soft Mess” och nya spännande tolkningar i bagaget. Nu väntar en fantastisk möjlighet att uppleva en av landets mest unika röster.


Om Maja Francis


Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan 2015 då hon släppte sin debutsingel ”Last Days Of Dancing.” Åren därefter följde tre EP-släpp och samarbeten med bland andra Veronica Maggio. Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet.

Albumet, som producerades ihop med Johannes Runemark och David Wikberg har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press. På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i premiärprogrammet av Så Mycket Bättre. Även albumets andra singel, “Anxious Angel”, har fått stor uppmärksamhet som slutscenslåt i Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.

Maja Francis har hittills delat med sig av Så Mycket Bättre-tolkningarna ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) och med dem också visat upp sitt fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country.

Längd

ca 60 minuter. Ingen paus.

Arrangör

Kungsbacka Teater

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit