Elle Sofe Sara: “Vástádus eana – The answer is land”

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Demonstrationer, samiska ritualer och formationsdans har inspirerat detta kraftverk, där sju performanceartister med hypnotisk tajming tar oss med på en resa, både till fots och inombords. 


Gemenskap och släktskap mellan människor, med naturen och med jorden vi alla delar, är huvudteman i Vástádus eana – The answer is land. Verket framförs av sju kvinnliga performanceartister med olika bakgrunder och livserfarenheter, som alla tar med sin egen berättelse in i verket. Elle Sofes fokus ligger på intentionerna bakom rörelse, blick, timing, riktning, intensitet och närvaro på scen. Koreografin är inspirerad av demonstrationer, samiska ritualer och formationsdans. 


En specialskriven polyfonisk jojk, av kompositören och professorn i jojk, Frode Fjellheim, fungerar som en stöttepelare genom hela verket. Fjellheim visar upp jojkens bredd och vidgar definitionen av vad samisk traditionell musik kan vara.

”En unikt sammanhängande kombination av musik, sång, jojk och danskonstens fysiska språk.” 
– Nordlys 

Medverkande

Ulla Pirttijarvi, Risten Anine Gaup, Grete Daling, Olga-Lise Holmen, Vilja Tjemseland Kwasny, Julie Moviken, Marianne Kjærsund 
Konstnärlig ledare/koreograf: Elle Sofe Sara 

Introduktion 

En halvtimme innan föreställningen sker en introduktion för dig som vill veta lite mer om föreställning. En härlig skjuts in i salongen och kvällens upplevelse! 
Tid: 17:30-17:40 


Eftersamtal 

Direkt efter föreställningen sker ett samtal foajén där Teaterbaren håller öppen. Här har du som publik möjlighet att ställa frågor till kompaniet/koreografen.  

Touch Intro 

En timme innan föreställningen finns möjlighet för dig med synnedsättning eller särskilda behov att få en introduktion till föreställningen genom ljud och beröring. Vi går till scenen i lugn och ro. Där får du känna på scenografin och möta någon av de som medverkar i föreställningen.   

Tid: kl 17:00-17:30

Begränsat antal platser. Anmäl dig till rumfordans@regionhalland.se 

Speltid 

65 minuter utan paus. 

Arrangör 

Rum för Dans & Musik Hallandia 
 

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit