Piratdrottningen

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Musik Hallandias produktion Piratdrottningen är en nyskriven musik- och teaterföreställning för barn mellan 6-11 år. Föreställningen är inspirerad av Ingela Olofsdotter Gathenhielms liv och utspelar sig i såväl nutidens Onsala, Gathenhielmska graven som i 1700-talets kaparverksamhet på den halländska kusten och Göteborg. 

Publiken får följa med på en hejdundrande, spännande och rolig föreställning skriven och regisserad av succéförfattaren Ylva Hällen som tillsammans med scenografen Jason Southgate och kostymören Majli af Ekenstam skapat en magisk värld.  

Spöket Ingela vaknar upp efter 300 års sömn och på ett lekfullt sätt berättar hon sin livshistoria. Med hjälp av två musiker från nutiden samt sin man, spöket Lars ”Lasse i Gatan” Gathenhielm, får vi följa med på den äventyrliga resan när Ingela tog över kaparverksamheten i såväl Göteborg som i Kattegatt. 

Ylva Hällen har inför skrivandet av manus och sångtexter haft många diskussioner tillsammans med författaren Lars Ericson Wolke. Lars har skrivit boken ”Lasse i Gatan” och Ylva Hällen ville få allt bekräftat vad som står skrivet och inte står skrivet om Ingela Gathenhielm. 

– Bara det faktum att det fanns pirater i Sverige som fick tillåtelse av Kungen att kapa skepp var nytt för mig. Att Ingela Gathenhielm från Onsala dessutom var en av de mäktigaste i Halland på den här tiden gjorde det ”mindblowing”. Varför har man inte läst om henne i skolan? Varför har man inte hört hennes namn? Det är inte en dag för tidigt att vi sätter upp den här föreställningen, säger Ylva Hällen.  

Medverkande

Ayla Kabaca 

Klas Backman 

Thomas Backman  

David Hansson  

Speltid

Ca 45 min 

Arrangör

Musik Hallandia 

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit