Evenemang

Piratdrottningen

Musik Hallandias produktion Piratdrottningen är en nyskriven musik- och teaterföreställning för barn mellan 6-11 år. Föreställningen är inspirerad av Ingela Olofsdotter Gathenhielms liv och utspelar sig i såväl nutidens Onsala, Gathenhielmska graven som i 1700-talets kaparverksamhet på den halländska kusten och Göteborg. 

Publiken får följa med på en hejdundrande, spännande och rolig föreställning skriven och regisserad av succéförfattaren Ylva Hällen som tillsammans med scenografen Jason Southgate och kostymören Majli af Ekenstam skapat en magisk värld.  

Spöket Ingela vaknar upp efter 300 års sömn och på ett lekfullt sätt berättar hon sin livshistoria. Med hjälp av två musiker från nutiden samt sin man, spöket Lars ”Lasse i Gatan” Gathenhielm, får vi följa med på den äventyrliga resan när Ingela tog över kaparverksamheten i såväl Göteborg som i Kattegatt. 

Ylva Hällen har inför skrivandet av manus och sångtexter haft många diskussioner tillsammans med författaren Lars Ericson Wolke. Lars har skrivit boken ”Lasse i Gatan” och Ylva Hällen ville få allt bekräftat vad som står skrivet och inte står skrivet om Ingela Gathenhielm. 

– Bara det faktum att det fanns pirater i Sverige som fick tillåtelse av Kungen att kapa skepp var nytt för mig. Att Ingela Gathenhielm från Onsala dessutom var en av de mäktigaste i Halland på den här tiden gjorde det ”mindblowing”. Varför har man inte läst om henne i skolan? Varför har man inte hört hennes namn? Det är inte en dag för tidigt att vi sätter upp den här föreställningen, säger Ylva Hällen.  

Ayla spelar Piratdrottningen

Ayla Kabaca beskrivs ofta som barnens favorit. Hon är sångerska, skådespelare och känd för många barn och föräldrar genom sitt arbete på bland annat Barnkanalen, Barnens allsång på Skansen och har belönats med Alfons-bokalen för sina insatser inom barnkultur. Övriga roller spelas av Klas Backman, som är låtskrivare, musikproducent, sångare och musiker. Han skriver och producerar musik för bland andra SVT.

Gothenburg Combo har skrivit och framför musiken

Gitarrduon Gothenburg Combo består av Thomas Hansy och David Hansson och beskrivs både internationellt och nationellt som mästare på klassisk gitarr. Duon är också idémakarna till att föreställningen just skulle handla om Ingela Gathenhielm och att den skulle utspela sig i Halland och i Kattegatt. Förutom att framföra musiken i föreställningen spelar Thomas Hansy och David Hansson viktiga roller i föreställningen.

Medverkande

Ayla Kabaca 

Klas Backman 

Thomas Backman  

David Hansson  

Speltid

Ca 45 min 

Arrangör

Kungsbacka Teater

21jan 16:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud