Evenemang

Samia - Adriano Bolognino (IT)

Världspremiär!

Adriano Bolognino har inspirerats av boken “Don’t Tell Me You’re Afraid” av Giuseppe Catozzella, en sann historia om den somaliska idrottaren Samia Yusuf Omars öde.

Samia föddes 1991 I Mogadishu. Hon älskade att springa och efter att ha vunnit alla amatörlöptävlingar i Somalia fick hon representera landet i de olympiska spelen i Peking 2008. Där kom hon på sista plats eftersom hon, till skillnad från de andra löparna, inte hade någon professionell tränare. Samia drömde om att ta revansch i de olympiska spelen i London 2012 men förutsättningarna i Somalia gjorde det omöjligt. Hon bestämde sig därför att försöka ta sig till Europa. Den 2 april 2012 drunknade hon i Medelhavet. Hennes drömmar vilar nu på havets botten.   

Bolognino har tidigare gjort verket “Your Body is a Battleground” och med “Samia” vill han fortsätta att sätta kvinnor i centrum.  

“This new project is focused on the issue of inequality, not only about gender, also including reflections on the social condition of women, on the dramatic experiences of migrants at sea, on the differences of opportunity.” säger Bolognino. 

Rum för Dans och Kungsbacka Teater välkomnar dig till världspremiären av Samia, med sex dansare på scen!

Kvällens program 

Teaterbaren serverar Potatis & purjolökssoppa med rostade frön, örtolja och bröd. Gör din förbeställning här.

18:00 Konsert i foajén med Sakral Jazz Trio. Njut av tonerna till Per Thornberg på saxofon, Max Thornberg på bas och Jonna Toivonen på piano. Sakral Jazz Trio spelar respektfullt arrangerade psalmer, samt musik av J.S.Bach, Piazzolla, Gerschwin m.m. Dynamiskt, melodiskt och improvisatoriskt!

18:30 Ove Haugen ger en introduktion till föreställningen 

19:00 Föreställning- Samia. Världspremiär! 

Efter föreställningen blir det eftersamtal med koreograf och dansare och vi bjuder på en premiärskål (alkoholfri). Teaterbaren är öppen till kl 21:00. 

Föreställningslängd

Ca 40-50min 

Adriano Bolognino 

Adriano Bolognino är född 1995 i Neapel i Italien och är en av Europas lovande unga koreografer. Bologninos verk har visats på flera internationella festivaler. Föreställningen Samia har innan visats som ett solo, men genom residens på Kungsbacka teater med Rum för Dans har han nu utvecklat Samia till en föreställning för fem dansare.
Läs mer om koreografen Adriano Bolognino här.

Arrangör

Rum för Dans 

06okt 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud