Musica Vitae | Nya världar

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Musica Vitae utforskar nya världar tillsammans med pianisten och dirigenten Simon Crawford-Phillips och cellisten Matthew Sharp. Matthew Sharp är en mångsidig musiker, som förutom att han är en skicklig cellist även är en prisad barytonsångare. I denna konsert får vi höra musik av George Gershwin, Ernest Bloch och Michael Tippet, samt nordisk premiär av Errolyn Wallens cellokonser.

Matthew Sharp är en prisbelönt, internationellt erkänd solocellist, baryton, regissör, skivartist och utbildare. Han spelar både på världsscener och i skolsalar. Han är övertygad om att musik och konst har kraften och magin att förändra, läka och knyta an. Var du än gör det.

Om Musica Vitae

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Benjamin Schmid i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, musiker och tonsättare, världen över.

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. De senaste åren har orkestern turnerat i bland annat Japan, Tyskland, Österrike och Spanien och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regelbundet i både digital och tryckt media.

Medverkande

Musica Vitae
Simon Crawford-Phillips - dirigent och piano
Matthew Sharp - cello

Program

Michael Tippett
Liten musik för stråkorkester 

Errollyn Wallen
Cellokonsert – Matthew Sharp

-PAUS-

George Gershwin
Lullaby 

Ernest Bloch
Concerto Grosso No.1

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit