Evenemang

Schyffert Forever

Efter en paus på fem år från standup-scenen återvänder Henrik Schyffert med en ny turné -"Schyffert Forever". Det är en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som en gång i tiden fick Henrik att ta de första stegen upp på comedyklubbarnas scener.

Överraskande nog kan den nya standup-turnén "Schyffert Forever" tillskrivas Iggy Pop. Efter att inte ha framträtt med standup på fem år satt Henrik på tåget och lyssnade på äldre låtar av Iggy Pop, såsom "Lust for Life", "1969" och "The Passenger". Detta fick honom att inse att standup också kan göras på detta sätt - lekfullt, glatt och enkelt. Han beskriver att denna turné blir old school i sin stil.

– Jag tänkte försöka reda ut varför jag är så avundsjuk på Bianca, hatar förstagångsföräldrar och hur jag blev borgare när jag insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. Välkomna!

Henrik Schyffert har en imponerande bredd inom underhållningsbranschen, inklusive komiker, regissör, manusförfattare, skådespelare, tv-chef, rockmusiker, filmproducent och radioproducent. Han är ansvarig för flera framgångsrika humorshower på scenen, såsom "I manegen med Glenn Killing", "The 90's – ett försvarstal", "Big Comedy", "Ljust & fräscht", "Standup med Gustafsson och Schyffert", "Ägd" och "Var inte rädda". Han tilldelades titeln Årets manliga komiker år 2016.

Han är även en central del av de uppskattade humorgrupperna "Hassan" och "Killinggänget", kända för produktioner som "Nilecity 105,6", "Fyra nyanser av brunt", "Drömmen om Herrön" och olika busringningar.

År 2020 debuterade Henrik som långfilmsregissör med "Spring Uje Spring", som belönades med tre Guldbaggar året efter, inklusive Bästa film. Han har även fått positiv respons för sina tv-serier, inklusive "Allt faller", "Alla är fotografer", "Landet brunsås" och "Vi i Villa".

Åldersgräns

13 år

Speltid

ca 90 minuter. Ingen paus.

Arrangör

Kahlo

19jan 20:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud