Evenemang

Carbe med gäster - Malena Ernman & Caroline Wennergren

Pianisten och entertainern David Carbe är tillbaka med en ny upplaga av sin succéshow "Carbe med gäster"!

På scen möter ni Carbe vid pianot, hans eminenta kvartett samt två gästartister av absolut toppklass. Med en blandad repertoar som spänner från musikal och klassiskt till jazz, schlager och rock'n'roll, bjuder Carbe med gäster på en musikalisk upplevelse som är både underhållande och imponerande.

Carbe har denna eftermiddag bjudit in två av Sveriges bästa och mest folkkära sångerskor, operastjärnan Malena Ernman och jazzsångerskan Caroline Wennergren.

Varmt välkommen på en show du sent kommer att glömma!

Längd:

ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

Arrangör:

Carbe Musik

 

Malena Ernman
En av vår tids stora svenska operastjärnor och en av få artister i världen som lyckats kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Med 4 oktavers röstomfång har hon haft titel- och huvudroller på flertal operahus i städer såsom Wien, Paris, Tokyo, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona.

Malena har genom åren rört sig vant mellan alla olika scenuttryck. Förutom opera så bemästrar hon allt från klassiskt och barock till jazz, musikal och pop. Hon medverkade i originaluppsättningen av ”Så som i himmelen” som gick för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm och spelat Sally Bowles i Cabaret. Senast spelade hon även titelrollen Edith Piaf i musikalen ”Piaf” på Göta lejon.

Malena har under mer än 10 år fyllt Dalhalla med sina konserter varje sommar och släppt skivor som sålt trippelplatina. Hon mottagit flertalet priser såsom Operapriset, Litteris et Artibus och Spelmannen. Malena har även fått hederstiteln hovsångerska och sitter i både Polarprisjuryn och Kulturrådet.

Caroline Wennergren
En av Sveriges bästa och mest karaktäristiska jazzsångerskor! Debuterade i i TV4:s Sikta mot stjärnorna 2002 där hon slutade tvåa. Bara 19 år gammal slog hon tre år senare igenom med dunder och brak i Melodifestivalen med bossanovalåten ”A different kind of love”. Hon har sedan dess medverkat i mängder av konserter, turnerat som soloartist och tillsammans med sin trio samt gett ut flera album.
Caroline är också en mycket duktig buktalerska och har ofta med sig Leroy Armstrong, Louis Armstrongs yngre tvillingbror, som brukar vilja vara med och sjunga en låt.

 

David Carbe
Prisad pianist, entertainer och vokalist från Kungälv. David har turnerat runt i Sverige i många olika sammanhang och samarbetar ofta med artister som Sonja Aldén, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson och Malena Ernman.

Carbe har medverkat i Rhapsody in Rock, gjort gästframträdanden som artist/kapellmästare i TV4 BingoLotto och tilldelats flertalet utmärkelser för sitt artisteri.

Konsertserien ”Carbe med gäster” är ett koncept som arrangerats i många städer och som gästats av en stor del av den svenska artisteliten.

 

Medverkande

David Carbe – piano
Malena Ernman – gästartist
Caroline Wennergren – gästartist
Johan Walter – gitarr
Simon Johansson – bas
Jacob Linde – trummor

24mar 16:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation


434 50 Kungsbacka
Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud