Evenemang

Träda Trassla Tråda...

Kan vi känna medlidande med en hoptrasslad tråd? Kan vi förnimma silkesfjärilens vingslag genom tygets böljande rörelse? Kan vi höra skogen tala genom tvinnande papper? 

Träda Trassla Tråda… är ett interaktivt verk i gränslandet mellan dansverk och konstinstallation. Som publik lotsas du genom ett scenrum uppbyggt av papper, tyg och trådar. Med sinnliga, ljudande och lekfulla grepp aktiverar och omvandlar dansarna denna värld. En dansant lek med materialen uppstår där trådar trasslas till liv, tyg böljas ut i blom och papper prasslas till tunnlar genom rummet. Materialen återfår liv och deras sjudande ursprungsvärldar tar successivt över scenrummet. När föreställningen går mot sitt slut ser platsen helt annorlunda ut… 

Verket välkomnar en publik med olika förutsättningar. Som besökare kan du välja att stå, sitta, eller ligga ner, bara titta, bara lyssna, kanske känna lite och, om du vill, interagera med verket. 
 

Helena Lambert är frilansande scenkonstnär och koreograf. Hon arbetar tvärdisciplinärt, främst inom Scenkompani MARIPOSA, med projekt för och med barn och unga, och i den interdisciplinära konstgruppen STADSRÖRA, där hon är konstnärlig ledare, projektledare, konceptutvecklare, ansvarig för utformningen av pedagogiska projekt, producent, administrativ chef och utövande konstnär. Helena utför även uppdrag inom manus, regi, dramaturgi, koreografi för andra grupper samt initierar och utför plats-specifika performances med och för alla åldrar. 

Sara Lindström Lindhe har studerat vid Trinity Laban i London 2002-2005, där hon även var baserad fram till 2012, och tog sedan en Master of Fine Arts i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola 2018. Lindhes konstnärliga arbete utvecklas ofta genom platsbundna processer som leker med sociala aspekter och spänningar mellan kroppar, rum, sinnen och sociala normer. Hon är intresserad av samspel mellan den interna/externa eller privata/offentliga kroppen. Saras praktik präglas av interaktivitet och deltagande, ofta kombinerat med användning av taktila material, ljud och bilder. Hon har också producerat flera prisbelönta videoverk beställda av SVT och visats både nationellt och internationellt. 

2023 hade Helena och Sara ett Rum för Dans-residens på Teater Halland för att jobba med Träda Trassla Tråda... Nu gläds vi åt att presentera det färdiga verket!  

Längd:

30-40 min

Arrangör:

Rum för Dans, STEP festivalen

Plats:

Föreställningen ges i Dansstudion på Kungsbacka Teater

09mar 10:00 samt 13:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation


434 50 Kungsbacka
Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Step – internationell dansfestival för barn och unga 

Under mars 2024 genomförs tredje upplagan av Step, en internationell dansfestival för barn och unga i Västsverige. Tack vare ett samarbete mellan producentbyrån och Rum för Dans kan vi ge den unga publiken i Halland chansen att uppleva internationell danskonst när den är som allra bäst! Något vi är otroligt glada för.  

Föreställningarna som ingår i festivalen har tagits fram tillsammans med en grupp internationella kuratorer med lång erfarenhet av att arbeta med dans för barn och unga. I Step ingår även ett branschprogram som vänder sig till dansare, koreografer, organisationer och aktörer som arbetar med eller för dans för barn och unga. Med initiativet Step Extended lyfter vi svenska danskompanier och nyskapande dansprojekt och initiativ som riktar sig till vår målgrupp. Allt detta och mycket mer blir det under Step 2024! 

Programmet till Step 2024 släpps i januari 2024, så håll utkik på hemsidan www.stepfestival.se eller våra sociala kanaler.  

Step i Halland genomförs i samarbete med Region Halland, Rum för Dans, Kungsbacka kommun och Kungsbacka Teater. Step har initierats och drivs av Producentbyrån.