Dans

Sedan 2011 har Kungsbacka Teater, i samarbete med den halländska dansinstitutionen Rum för Dans, etablerat sig som en av Nordens främsta dansscener.

Rum för Dans

Varje säsong kan du se ett brett utbud av både nationella och internationella kompanier med nya och redan etablerade koreografer och dansare.

Vi vill att många tar chansen att uppleva dansen som konstform och väljer alltid föreställningar som ska passa både den vana danspubliken och den som ser dans för första gången. 

Att uppleva ett dansverk kan vara känslomässigt underbart och en ren njutning. Du kan också förfäras, skakas om eller inte känna någonting alls.

Läs gärna mer om Rum för Dans.

Vi fortsätter det lyckade konceptet med för-och eftersnack, mat och livemusik i foajén i samband alla dansföreställningar. Läs mer om foajéprogrammen under respektive föreställning:

23 september: Silvia Gribaudi - Grand Jeté

6 oktober: Adriano Bolognino - Samia

23 november: Skånes Dansteater - Djurens Karneval

 

Residens

Under lågsäsong ställer vi ofta vår scen och våra lokaler till förfogande för repetitioner. Både danskompanier och koreografer har möjlighet att repetera hos oss.

Vi är extra stolta och glada över att kunna säga att många verk tagit sina första danssteg på Kungsbacka Teater, innan de dansat vidare ut i världen.