Bra att veta

Här hittar du information och svar på de vanligaste frågorna vi får. Hör gärna av dig om du vill veta mer. På föreställningskvällar svarar personalen i foajén gärna på dina frågor.

När ska jag vara på plats?

Vi släpper in i salongen cirka 20 minuter innan föreställning. Vi rekommenderar att du kommer i god tid så att du hinner hänga av dig i lugn och ro och göra eventuell förbokning av pausservering. På utsålda föreställningar blir det lätt kö om alla kommer samtidigt. Teaterbaren och biljettkassan öppnar en timma innan föreställning.


Hur ser det ut med parkering?

Det finns gott om parkeringsplatser i närheten av teatern. Kungsbacka är en stad som växer och i Söderstaden byggs en hel del, så det kan bli lite svårare att hitta en parkeringsplats precis utanför teatern framöver. Försök åka hemifrån i god tid, så bör det inte vara några problem att hinna fram till oss i tid.

Det finns parkeringsplatser avsedda för rullstolsanvändare utanför teaterns norra entré, i korsningen Teatergatan/Aranäs Allé.


Var går jag in?

Det finns två entréer, en från Gymnasiegatan och en från Teatergatan.


Hur är det med tillgänglighet?

Här kan du läsa mer.


Finns det garderob?

Vi har en bemannad garderob som kostar 20 kronor och som drivs av HK Aranäs.


Är det paus?

Vi försöker alltid vara tydliga med att informera om det är paus eller inte. En paus varar oftast i cirka 20 minuter. Du hittar informationen under varje föreställningstext här på webbplatsen.


Får jag filma och fotografera?

Det är inte tillåtet att fotografera och filma under föreställning. Ta tillvara på stunden och njut av det som sker på scenen. Vill du ha ett minne av kvällen, kan du ta en bild med din mobiltelefon under applådtacket. Tänk bara på att inte använda blixt och inte störa någon annan.


Finns det pausservering?

I Teaterbaren kan du köpa något gott att äta och dricka. Det går också bra att förboka pausservering när du anländer till teatern. Då ser personalen till att det du önskar står och väntar på dig i pausen. Läs mer om Teaterbaren


Hur ser salongen ut?

Salongen har 496 publikplatser. Du kan se hela salongen med rad- och stolsnummer när du klickar här

Vissa platser har något trångt för benen och ett lägre biljettpris. De är markerade med en fyrkant. Platser markerade med en ring är ledsagarplatser som hör ihop med rullstolsplatserna.


Om jag glömmer kvar något?

Det är lätt hänt att glömma kvar något i salongen eller foajén efter en föreställning, men vi samlar ihop alla kvarglömda persedlar. Kontakta oss på kungsbackateater@kungsbacka.se om du glömt kvar något.


Vem har ritat byggnaden?

Kungsbacka Teater är ritad av arkitekt Johan Eklind på Wingårdhs Arkitektkontor i Göteborg.

2006 tilldelades Kungsbacka Teater tillsammans med Aranäsgymnasiet det prestigefyllda Kasper Salinpriset. Utmärkelsen delas ut av Sveriges Arkitekter och är landets främsta arkitekturpris. 2007 fick teatern dessutom Kungsbacka kommuns arkitekturpris.