Bra att veta

Här hittar du information och svar på de vanligaste frågorna vi får. Hör gärna av dig om du vill veta mer. På föreställningskvällar svarar personalen i foajén gärna på dina frågor.

När ska jag vara på plats?

Teaterbaren och biljettkassan öppnar en timma innan föreställning. Vi rekommenderar att du kommer i god tid så att du hinner hänga av dig i lugn och ro och göra eventuell förbokning av pausservering. På utsålda föreställningar blir det lätt kö om alla kommer samtidigt. Vi släpper in i salongen cirka 20 minuter innan föreställning. 


Hur ser det ut med parkering?

Det finns gott om parkeringsplatser precis i närheten av teatern, längs med Gymnasiegatan. Här finns även parkeringsplatser avsedda för dig med rullstol samt i korsningen Teatergatan/Aranäs Allé.


Var går jag in?

Teaterns entré hittar du från Gymnasiegatan.


Hur är det med tillgänglighet?

Här kan du läsa mer.


Finns det garderob?

Vi stöttar föreningslivet och har en bemannad garderob som kostar 20 kronor och som drivs av HK Aranäs.


Får jag ta in min väska?

En ny lag om att väskor inte får tas med in på större evenemang har trätt i kraft. Kungsbacka Teater är byggd och anpassad för den verksamhet vi bedriver, och omfattas därför inte av den nya lagen. Dock har vi som vanligt förbud mot att ta in större väskor in i salongen. Dessa skall placeras i den bemannade garderoben.


Är det paus?

Vi försöker alltid vara tydliga med att informera om det är paus eller inte. En paus varar oftast i cirka 20 minuter. Du hittar informationen under respektive föreställning. Det går bra att boka till pausserveringar. Läs mer om Teaterbaren här.


Får jag filma och fotografera?

Generellt är det inte tillåtet att fotografera och filma under föreställningarna. Ljuset från mobilen kan störa både de på scenen och andra gäster runt om i den släckta salongen, vänligen respektera detta. Ta tillvara på stunden och njut av det som sker på scenen. Vill du ha ett minne av kvällen, kan du ta en bild med din mobiltelefon under applådtacket. Tänk bara på att inte använda blixt och inte störa någon annan. 


Finns det pausservering?

I Teaterbaren kan du köpa något gott att äta och dricka. Det går också bra att förboka pausservering när du anländer till teatern. Då ser personalen till att det du önskar står och väntar på dig i pausen. Läs mer om Teaterbaren här.


Hur ser salongen ut?

Salongen har 496 publikplatser. Du kan se hela salongen med rad- och stolsnummer när du klickar här

Vissa platser har något trångt för benen och ett lägre biljettpris. De är markerade med en fyrkant. Platser markerade med en ring är ledsagarplatser som hör ihop med rullstolsplatserna.


Om jag glömmer kvar något?

Det är lätt hänt att glömma kvar något i salongen eller foajén efter en föreställning, men vi samlar ihop alla kvarglömda persedlar. Kontakta oss på kungsbackateater@kungsbacka.se om du glömt kvar något.


Vem har ritat byggnaden?

Kungsbacka Teater är ritad av arkitekt Johan Eklind på Wingårdhs Arkitektkontor i Göteborg.

2006 tilldelades Kungsbacka Teater tillsammans med Aranäsgymnasiet det prestigefyllda Kasper Salinpriset. Utmärkelsen delas ut av Sveriges Arkitekter och är landets främsta arkitekturpris. 2007 fick teatern dessutom Kungsbacka kommuns arkitekturpris.