Anabel Montesinos

Anabel Montesinos är en av Spaniens absolut främsta inom klassisk gitarr. Priser och utmärkelser har regnat över henne och såväl kritiker som publik har häpnat över hennes oerhört virtuosa och innerliga spel.

Anabel började musicera redan som femåring, och spela gitarr som sexåring, och hon sågs som ett musikaliskt underbarn. Redan som tolvåring gjorde hon soloframträdanden på Mallorca, och sedan dess har hennes musikaliska CV vuxit: Hon har gjort TV- och radioframträdanden i Spanien, Polen, Italien och Sverige och vunnit flera, stora internationella tävlingar som Francisco Tárrega International Guitar Competition i Spanien och Michele Pittaluga International Classical Guitar Competition i Italien. Anabel har även spelat in ett album för Naxos Records, vilken valdes till flygbolaget British Airways musikaliska program för långflygningar.

Idag bor Anabel i Österrike, och hon turnerar runt om i både Europa och övriga världen. I vår gör hon sin första Sverigeturné, och den 19 mars 19.30 står hon på Kungsbacka Teaters scen.

Publiken kan se fram emot musik från några av Anabels egna favoriter: Rodrigo, Sor, Llobet, Granados och Tarrega.

Här bokar du biljett