Vokaljazz i världsklass

Dianne Reeves är den jazzsångerska som räknas till en av de främsta inom nutida jazz. Hon har bland annat vunnit en Grammy i kategorin Best Jazz Vocal Performance för sin skickliga improvisationsförmåga och sin unika känsla för jazzens möjligheter. Hon verkar i samma tradition som giganter som Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dinah Washington och Carmen McRae. Senaste albumet Beautiful Life belönades med en Grammy för Best Jazz Vocal Album.

Dianne Reeves växte upp i en musikalisk familj i Denver, Colorado. Det var hennes faster Kay som lärde henne blues redan som barn. Även i skolan utvecklades Diannes musikalitet, med hjälp av musikläraren Bennie Williams som, enligt Reeves egen ut­sago, var den som hjälpte henne att upptäcka att hon kunde sjunga, och att utveckla sin sceniska förmåga. Och Dianne älskade att sjunga, och hon älskade den känsla och energi som sången gav henne.

I remember my grandmother used to always say, “Don’t put all your eggs in one basket.” But when I realized that music was inside of me, I decided I’m putting all my eggs in one basket, berättar Dianne Reeves själv i en intervju i NEA Arts Magazine 2018.

Under sin karriär har Reeves bl.a. arbetat ihop storheter som den legendariska producenten Arif Mardin, jazztrumpetaren Wynton Marsalis, sjungit in soundtracket till George Clooneys film Good Night, and Good Luck och uppträtt med Lincoln Center Jazz Orchestra.

Dianne Reeves ger endast två konserter i Sverige under sin turné, den ena på Konserthuset i Stockholm, och den andra här hos oss på Kungsbacka Teater, vilket vi förstås är omåttligt stolta över.

Här bokar du biljett