Evenemang

Jazzfest med Max Lagers & Second Line

Teatern blir Bourbon Street i New Orleans och Kungsbackaån väcker tankarna på Mississippi när Max Lagers New Orleans Stompers och Second Line Jazzband ger en gemensam konsert.

Vänta dig en sprakande jazzfest när två av Sveriges bästa jazzband trampar gasen i botten med ett gästspel på Kungsbacka Teater!

Second Line Jazzband har sina musikaliska rötter i den äldre jazzmusiken, men man drar sig inte för att spela musik av Bob Dylan, Tom Waits och Willie Nelson. Orkestern har gjort stor lycka på festivaler och klubbar i Europa och arrangörer står på kö för att boka bandet.

Max Lagers New Orleans Stompers spelar jazzmusik i den så kallade New Orleans Revivalstilen.
Ett stänk av Rhythm n´ blues, karibiska rytmer och vokala inslag är kännetecknande för orkestern som bildades redan 1979.
Men vem är egentligen Max Lager?
Second Line och Max Lagers har en alldeles speciell relation och har framträtt tillsammans på många scener, både i Sverige och utomlands.

Håll i hatten, nu stampar dom in!

Max Lagers New Orleans Stompers är företrädare för den s.k. New Orleans Revival-skolan. Några av våra förebilder är sådana storheter som Bunk Johnson och George Lewis (1940 och 50-tal). Vi låter oss inspireras av dessa stora musikaliska personligheter, men vi kopierar inte deras musik utan vi tolkar jazzen på vårt eget sätt. Kännetecknande för New Orleans Revival-jazzen och vår musik är att den är omedelbar, lättillgänglig, ofta ganska oarrangerad och mycket svängig. Gladjazz med tryck!

Second Line Jazzband är ett av Europas mest eftertraktade band med inriktning på den äldre jazzen. Bandet har spelat i 16 länder på festivaler och klubbar, och deras tolkningar av musiken från de franska kvarteren i New Orleans, till dansklubbarna i Harlem rosas av publik och press gång efter gång. Second Line Jazzband bildades av ett gäng tonåringar och efter 35 år är bandet nu bättre än någonsin. Energi, improvisationer och vassa arrangemang med svänget i centrum gör varje konsert till en musikalisk upplevelse att minnas.

Längd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

Arrangör: Stringbreakers Musikproduktion

Klas Nilsson - trumpet & sång
Niklas Carlsson - trombone & sång
Olof Skoog - saxofon & sång
Hampus Andersson - gitarr
Per Bach - bas
Johan Horner - trummor

Servering finns.

17nov 17:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Res med kollektivtrafiken