Evenemang

Trollsländans flykt - Västerås Sinfonietta med Johan Dalene

Philharmonia Orchestra från London är på plats i en fullsatt Elbphilharmonie i Hamburg, in släntrar Johan Dalene som vore det en konsert på musikskolan, han sätter fiolen till hakan och förtrollar publiken i Nielsens extremt krävande violinkonsert. Jubel och extranummer!

Detta har blivit vardagsmat för den 24-årige stjärnviolinisten från Norrköping, idag en självklar solist på de stora scenerna i Europa. För honom skrev Tebogo Monnakgotla en violinkonsert där hon beskriver trollsländans resor mellan Indien och Afrika, utsatta för våldsamma monsunvindar. Balett är väl inte det första man förknippar Beethoven med men han skrev två verk i den genren. Prometheus handlar om titanen som hämtade elden från Olympen för att besjäla människorna, ett ämne som inte oväntat attraherade Beethoven. Härur hämtade han temat till finalen i sin tredje symfoni. Vem som är hjälten är en öppen fråga. Napoleon blev det i alla fall inte. Kanske Beethoven själv? Det var ju en heroisk bedrift att skriva en symfoni som till format och innehåll ingen hört maken till.?

Program:
Ludwig van Beethoven: Uvertyr till Prometheus
Tebogo Monnakgotla: Globe Skimmer Surfing the Somali Jet – Violinkonsert (sambeställning)

Ludwig van Beethoven: Symfoni 3 (Eroica)

Simon Crawford-Phillips, dirigent
Johan Dalene, violin
Västerås Sinfonietta

Längd: ca 2 timmar och 10 minuter inklusive paus.

Servering finns.

Arrangör: Kungsbacka Teater
Samarrangör: Musik Hallandia

Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

10nov 15:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud